DNVGL.com

Az egyesülés amely a DNV GL-t

a világ piacvezetőjévé tette

A DNV és GL egyesülését a versenyhatóságok jóváhagyták, és 2013 szeptember 12-én az új vállalat elkezdte működését. DNV GL ezzel a világ vezető hajó és tengerészeti osztályozó társaságává vált, és egyike a világelső független minőségbiztosítási és szakértői tanácsadási szolgáltatóknak.

STX Korea ships hull

Amikor az egyesülsét 2013 szeptemberében bejelentették, Henrik O. Madsen, a DNV GL akkori elnök-vezérigazgatója a következő nyilatkozatot tette: 

"Nagy büszkeséggel most már bejelenthetjük, hogy a növekedési jövőképünk vezérelte egyesülést a versenyhatóságok mint a négy szükséges jogrendszerben tisztázták. Az egyesülő társaságok egyaránt vezető piaci pozíciót képviseltek, kiegészítve egymást kereskedelmi pozíciókban, elismert jó hírnévvel a fejlett technológia, a kiváló minőség és feddhetetlenség terén.”

A globális játékszabályokat felülírva 

Madsen azzal érvelt, hogy  ez az első konszolidációja a két hajóosztályozó társaságnak megváltoztathatja a globális játékszabályokat. “DNV GL egyedülálló helyzetben lesz azáltal, hogy a termékek és szolgáltatások szélesebb körét, sokkal mélyebb szakértelmet, és az egész világra kiterjedő telephelyek sűrűbb  hálózatát kínálhatja ügyfeleinek. És ami még fontosabb, a DNV és GL egyesült társasága továbbra is jelentős összegeket fektet a kutatás-fejlesztésbe és új technológiákba.”

Biztonság és fenntarthatóság fejlesztése

Az egyre összetettebb kockázati környezetben várhatóan egyre nagyobb lesz a keresletet az új vállalati technológiák és kockázatkezelési szolgáltatások iránt. “Napjaink kockázat-érzékeny környezetében, ha egy vállalat nem képes megfelelően kezelni a kockázatokat az nemkívánatos eseményekhez, halálesethez, a környezet károsításához vagy súlyos üzleti következményekhez vezethetnek, amely veszélyezteti a cég iránti bizalmat és hitelességet. Meggyőződésem, hogy a DNV GL erősebb lesz ebben a helyzetben, és segítheti a vállalatokat abban, hogy kezelni  tudják ezeket kihívásokat ebben az új kockázati környezetben, lehetővé téve számukra a biztonságos és a fenntartható működést," hangsúlyozta Madsen.  

Működésünk

Azáltal, hogy egy vállalat lettünk, a DNV és GL korábbi ügyfelei egyaránt abban az előnyben részesülnek , hogy egy sokkal kiterjedtebb hálózattal, a világ különböző pontjain több telephellyel állunk ügyfeleink rendelkezésére, amely felülmúlhatatlan a 

főbb iparágakban. Ezen felül sokkal szélesebb és mélyebb globális szolgáltatásokat tudunk kínálni, amely több erőforrást és megnövelt képességet biztosít ügyfeleinknek, bárhol is legyenek a világon.

Mit hoz a jövő a DNV GL számára:
A DNV GL növekedési stratégiájának középpontjában a élet, a tulajdon és környezet védelme áll. Jövőképünk arra késztet minket, hogy termékeinken és szolgáltatásinkon keresztül az egész világra kiterjedően hatással legyünk a biztonságos és fenntartható jövő elérésére. Ez az ami meghatározza a DNV GL prioritásait:  


  • Világelsőnek lenni valamennyi cél szegmensben 

  • Beruházások a kutatás-fejlesztésbe, valamint az együttműködésen alapuló innovációs partnerségbe legfontosabb ügyfeleinkkel és érdekelt felekkel. 

  • Olyan osztályozási, tanúsítási, ellenőrzési, és szakértő tanácsadási szolgáltatásokat nyújtani, amelyek növelhetik a biztonságot és fenntarthatóságot ügyfeleink működésében 

  • Vezető technológiai és működési kockázatok terén szakértői tudás fejlesztése 

  • Beruházások a kutatás-fejlesztésbe, valamint az együttműködésen alapuló innovációs partnerségbe legfontosabb ügyfeleinkkel és érdekelt felekkel. 

Globális hatás 

Bízunk benne, hogy az egyesített szervezetünk a legjobbat nyújtva hozzájárul az általunk kiszolgált iparágak további fejlődéséhez, és globális kihatással leszünk a biztonságos és fenntartható jövő - a biztonságosabb, intelligensebb és zöldebb jövő elérésében ügyfeleink és a társadalom egészének javát szolgálva" összegezte Henrik O . Madsen.