DNVGL.com

OHSAS 18001 - Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság

OHSAS 18001

Bizonyítsák az egészségvédelem és biztonság melletti elkötelezettségüket a munkahelyen és garantálják a jogszabályi megfelelőség hatékony kezelését.

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság minden vállalat számára lényeges kérdés. A munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági rendszer (MEBIR) bevezetését sok országban már jogszabály is előírja. Emellett a vállalatoktól egyre inkább megkövetelik, hogy készítsenek jelentéseket az egészségvédelmi és biztonsági teljesítményükről. Ezért létfontosságú annak a bemutatása, hogy a szervezetük teljesíti az előírásokban vállalt kötelezettségeit. 

Ha független felmérést végeztetnek és tanúsítást készíttetnek a DNV GL-lel a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerükről, azzal bizonyítják, hogy olyan rendszert működtetnek, amely megfelel az előírásoknak. Az OHSAS 18001 tanúsítás bizonyítja, hogy Önök magas szintű követelményeknek tesznek eleget az egészségvédelem és a biztonság terén, így javíthatják üzleti hírnevüket és a márkájuk megítélését. 

Mit jelent az OHSAS 18001 szabvány?

  • Az OHSAS 18001 egy nemzetközileg elfogadott, az OH&S irányítási rendszerekre vonatkozó szabvány. Mindenféle - kicsi vagy nagy - szervezetre vonatkozhat bármilyen üzleti területen. 
  • Olyan keretrendszert kínál, amelynek az alapját a jól bevált tervezés-cselekvés-ellenőrzés-beavatkozás alapelvek adják. Előírja a szervezet számára a veszélyforrások azonosítását, valamint a tevékenységekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos egészségvédelmi és biztonsági költségek felmérését, a szükséges ellenőrző mechanizmusok meghatározását és egyértelmű rövidebb és hosszabb távú célkitűzések felállítását az OH&S teljesítmény javítására.
  • Az OHSAS 18001 előírja, hogy a szervezet azonosítsa a vonatkozó jogi és egyéb OH&S követelményeket, és azokat tartsa is be.


Az OHSAS 18001 szabványt úgy alakították ki, hogy kompatibilis legyen, illetve harmonizáljon más elismert nemzetközi irányítási rendszer szabványokkal, különösen az ISO 14001 környezetirányítási rendszerekkel és az ISO 9001 minőségirányítási rendszerekkel. Ezért az OHSAS 18001 integrálható más, meglévő irányítási rendszerekkel és eljárásokkal.

Miért jó a tanúsítás a vállalkozásomnak?

Az OHSAS 18001 alkalmazásának számos előnye van, ezek közül a legjelentősebb az OH&S teljesítmény kézzelfogható és bizonyítható javulása és fokozott ellenőrzés a jogszabályi megfelelés területén.

Az OHSAS 18001 szabvány a következőket teszi lehetővé az Ön szervezete számára:

  • Egy olyan OH&S irányítási rendszer létrehozása és folyamatos tökéletesítése, amely kiküszöböli vagy minimalizálja a dolgozókat és olyan egyéb érdekelt feleket veszélyeztető kockázatokat, akik ki lehetnek téve az Önök tevékenységével vagy szolgáltatásaival kapcsolatos OH&S veszélyforrásoknak.
  • Szisztematikus munka a munkahely egészségvédelmi és biztonsági teljesítmény javítása és a balesetek és incidensek (ismételt) bekövetkezésének a megelőzése érdekében.
  • Biztosítja a megfelelést az érvényben lévő OH&S politikával, és ezt a megfelelést mások számára is bizonyítja.
  • Folyamatosan eleget tesz a vonatkozó OH&S jogszabályi követelményeknek.

Innen mi a következő lépés?

A külső fél által végzendő tanúsításhoz be kell vezetnie egy hatékony, a szabvány követelményeinek megfelelő irányítási rendszert. 

Egy akkreditált külső tanúsító testület vagyunk, amely a szükséges képzési és tanúsítási szolgáltatásokat kínálja az Önöknél működő munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági rendszerhez. Tekintse meg, hogyan indulhat el a tanúsításhoz vezető úton

Kapcsolat:

További információra van szüksége?

Igen

Már tudja, mit keres?

Árajánlat kérése

Related services you might find interesting: